De kenmerken van een beroerte

Een andere naam voor een beroerte is CVA, dat staat voor cerebro vasculair accident. Wanneer je een beroerte krijgt gaat er wat mis in de hersenen. Om precies te zijn gaat het mis met de bloedcirculatie van de hersenen. Bij een beroerte kan het gaan over een hersenbloeding of over een herseninfarct. Als mensen een TIA krijgen dan wordt er vaak gedacht aan een beroerte, dat komt omdat het zoveel op elkaar lijkt. De kenmerken van een beroerte zijn dat je verlammingen krijgt in je gezicht, vaak heb je een scheve mond. Het kan zijn dat je warrig gaat denken en spreken en datje last krijgt van verlammingen en vaak aan een kant van het lichaam. Je kunt verstoring of verlies krijgen van je gezichtsvermogen. Daarnaast kun je ook tintelingen hebben, ernstige hoofdpijn krijgen of duizelig worden. Het kan zijn dat je een verdoofd gevoel krijgt in je armen, benen of gezicht.

Het is belangrijk dat je een beroerte kunt herkennen. Er moet namelijk snel worden gehandeld wanneer je de kenmerken bij iemand ziet. Je dient meteen 112 te bellen en iemand zal dan meteen worden onderzocht, het kan zijn dat een operatie meteen noodzakelijk is, dat hangt er vanaf wat er precies is gebeurd en hoe ernstig het is. Hoe het herstel zal zijn kan pas na zes maanden worden beoordeeld omdat er intensieve revalidatie nodig is na het hebben van een beroerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>